Uit mijn portfolio

anterview in VROUW Magazine: 13 keer ivf en nog steeds niet zwanger!

 

De vruchtbaarheidsmolen

  • Eén op de zes stellen met een kinderwens zoekt hulp bij de gynaecoloog.
  • Dagelijks komen er in Nederland rond de tien baby’s via IVF en andere vruchtbaarheidsbehandelingen ter wereld.
  • Bij een nog groter aantal paren is IVF (en andere behandelingen) de weg waarlangs ze een kindje hopen te krijgen, helaas lukt het bij velen ook niet.
  • In alle gevallen gaat het om een emotioneel heel zware periode.

De vruchtbaarheidsmolen vertelt de persoonlijke verhalen van vijf paren met een kinderwens. In integere, maar indringende portretten. Het boek neemt de lezer mee langs de fases die iedereen tijdens vruchtbaarheidsbehandelingen doorloopt. Wanneer wordt de twijfel zo groot dat je stapen onderneemt? Waarom lukt het niet? Wat doen de hormonen met je? En welk effect heeft het op je relatie en je functioneren op je werk en in je sociale omgeving? Waar leg je je grenzen en waarom is het bijna onmogelijk die grenzen niet te overschreiden? Wat doet het met je zelfbeeld? Hoe ga je daar als partner mee om? En wat levert het uiteindelijk op?

Elk paar bewandelt een ander behandeltraject: IUI, IVF, ICSI of eiceldonatie. Medische termen en diverse interessante feiten worden in kaders met eigen opmaak uitgelegd. Maar De vruchtbaarheidsmolen toont vooral een periode waarin alles wat vanzelfsprekend lijkt ter discussie komt te staan.